VISSTE DU OM DETTE? Google fjernet LGBT-apper etter press fra myndigheter

Nyhetsdøgnet blir kortere og kortere og man rekker knapt å få med seg siste nytt, før neste overskrift ligger ute på nettet og skal skape flere klikk.

Ikke sjelden betyr dette at viktige nyheter flyr forbi oss uten at vi tar oss tid til å forstå hva som foregår ute i verden. En av disse nyhetene omhandler nettgiganten Google, som ikke bare er verdens største søkemotor, men også eier Youtube.

Google er verdens fremste sosiale og progressive aktør, med ekstrem fokus på kvinners, minoriteters og homofiles rettigheter. Hvis det finnes en venstreorientert kamp for rettigheter av noe slag, så er Google alltid først ute med å inkludere den i sine produkter.

Og de som på noen måte setter spørsmåltegn eller ikke føyer seg inn, blir overkjørt, utestengt og slettet fra nettgigantens plattform. Frieord fikk erfare dette denne uken da vår mangeårige Youtubekanal med millioner av treff ble slettet over natten. Årsaken var at vårt innhold brøt med selskapets «retningslinjer» vedrørende innhold som brukere kunne finne «støtende». I vårt tilfelle dreide det seg om videoer som viser realiteten i samfunnet i dag. Vi som en nyhetsportal har dette som et sentralt punkt i vår formidling, så det vil være omtrent umulig å bedrive nyhetsformidling uten å vise «støtende» oppførsel. Faktisk er det helt umulig.

Tenk deg NRK eller VG som ikke kan vise bilder fra krigsområder eller katastrofer, fordi noen kan finne bildene «støtende». Jo, men det er jo konteksten som er viktig, kan man argumentere. Men da har man allerede tapt. For kontektsten er ulik fra menneske til menneske. Og hvem skal bestemme den for deg? Det kan bare du gjøre selv. I et fritt samfunn, med ytringsfrihet og demokratiske spilleregler.

Men tilbake til Google og de homofiles rettigheter.

Der Google i Vesten sletter, stenger og fjerner aktører i sentrum/høyre-aksen av det politiske spekteret, så velger man en annen holdning i østlige land. Land der islam dominerer.

Det er en skremmende oppførsel, hvor man bøyer seg avhengig av hvem som styrer.

Vår redaksjon kom over en nyhet som kom ut i januar, men som vi ikke kan se ble plukket opp av noen norske medier.

Det var nemlig at Google fjernet og sperret 73 apper for homofile, lesbiske, biseseksuelle og transpersoner i Indonesia. På oppfordring fra indonesiske myndigheter. Det betyr at at LGBT-mennesker i det landet ikke lenger har frihet til å leve sine liv ifølge FNs mennskerettighetserklæring av 1948. Hvis de noensinne har hatt det.

Les også: Fengsel og 83 piskeslag for å ha praktisert homofili i Indonesia – Norge har sendt milliarder av kroner til landet

PISKET: En homofil mann blir pisket offentlig i Aceh-provinsen i Indonesia. Nå har Google også fjernet alle apper, emojier og materiale som brukes av LGBT-bevegelsen i landet etter påtrykk fra myndighetene. Med dette legitimerer Google brudd på menneskerettighetene. (Foto: AsiaNews).

Hva om Norge hadde fått en regjering som erklærte homofili en synd. Og så aksepterte Google, Youtube, Facebook og Twitter dette og utestengte alle brukere som var homofile eller kjempet for LGBT-bevegelsen. Gjorde det ulovlig med emojis, flagg, profilbilder, søketjenester, apper og filmer hvor homofile bilder og uttrykk ble vist.

Tror du det ville skapt opprør? Boikott? Ja. Men ikke så lenge det skjer i Indonesia.

Det får oss til å tro at venstresiden har doble standarder. Og det er ikke bra, verken for dem eller for de homofile i Indonesia, eller andre muslimske land. For det viser at man er villig til å tie og snu ryggen når overgrep blir begått av myndigheter og stater med menneskefiendtlige religiøse grunnverdier.

Venstresiden i politikken elsker å demonstrere og boikotte i Vesten. Banker får vinduer knust under gatedemonstrasjoner, McDonalds restauranter blir vandalisert, dyre bilder blir satt i brann, israelske varer blir boikottet. Men her har de latt Google få frikort. På bekostning av millioner av menneskers rettigheter – eller mangelen på dem – i et muslimsk land.

TRUMP FOR LGBT: USAs president Trump blir beskyldt for å hate minoriteter, kvinner og LGBT-bevegelsen. Det finnes ingen bevis for dette. men venstresiden går allikevel nærmest berserk i sine angrep mot presidenten daglig. Når den ene skuespilleren og regissøren i venstresidens egen politiske sfære blir avslørt som voldtektsmenn og pedofile, er man imidlertid lite interesserte i kritikk. Det samme gjelder når Google sensurerer og fjerner tjenester til LGBT-bevegelsen i muslimske land som Indonesia. (Foto: President Trump med homoflagg under valgmøte).

Det setter en alvorlig presedens. Og det viser at venstresiden er villig til å bøye seg for islamske regimer og store selskaper som Google, når disse bryter menneskerettighetene. Spørsmålet er hvorfor verken vestlige myndigheter, medier og den etablerte venstresiden ikke demonstrerer mot og boikotter Google etter at de sperret og fjernet muligheten for LGBT-mennesker i Indonesia muligheter til leve sine liv i henhold til menneskerettighetskonvensjonen.

Hvor er dere alle sammen?

Skrevet av

Magnus Kristiansen

Fast skribent på Frieord. Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.