Twitter-sjef innrømmer: «Vi er venstreorienterte»

I tilfelle du har bodd på en øde øy uten internett-forbindelse eller er medlem av et rødgrønt parti, så kan det ha gått deg hus forbi at det nå foregår en koordinert og politisk utrenselse av ikke-sosialister og konservative brukere på de store sosiale medieplattformene.

Youtube, Facebook, Google, Spotify og Twitter har på en og samme måned fjernet en rekke store profiler tilhørende sentrum-høyre aksen politisk. Ingen av de som har blitt fjernet har brutt lover eller blitt dømt i retten. De har derimot ytret meninger som ikke er akseptert innenfor det vi idag kaller det «politisk korrekte».

Vi snakker om kanaler som Inforwars, CRTV, Jihadwatch, Prager U, Mark Dice, Owen Benjamin, Ron Paul, Faith Goldy, Stefan Molyneux og mange flere som tilsammen har titalls millioner av abonnenter og seere hver måned – alle har opplevd enten å miste alle sine kontoer på sosiale medier over natten eller bli tungt sensurert ved at man ikke kan trykke liker, dele eller få opp kanalene på plattformenes søkemotorer. Mange av de ovennevnte har laget hundrevis av videoer og har levebrødet sitt der – som nå er i stor fare.

Les også: Facebook sensurerer og fjerner innhold de ikke liker

Det stopper imidlertid ikke bare ved mediakanaler og politiske kanaler. Også politikere fra det republikanske partiet i USA har blitt blokkert, sensurert og blitt utsatt for såkalt «shadowbanning», hvor innhold og meldinger skjules for følgere og brukere på det aktuelle mediet.

Mange spør seg nå om dette er et koordinert angrep for å svekke Donald Trump og republikanerne før mellomvalget i USA i høst, noe som vil være en betydelig større trussel mot demokratiet i USA enn noen «russisk innblanding» som venstresiden snakker om, men ikke klarer å bevise selv to år etter at teorien ble funnet opp av Hillary og hennes kampanje.

Nå har sjefen for Twitter, Jack Dorsey, endog gått ut i media og innrømmet at tjenesten er politisk venstreorientert. Selv ventresidens ikon, Bill Maher, gikk ut på sitt TV-show på fredag kveld og sa at ytringsfriheten er under angrep.

VIDEO: Har den store utrensingen av konservative nettsider på sosiale medier startet?

Les også: Populær sort kvinnelig duo sensurert – «For farlige for Facebook-samfunnet»

Når de sosiale mediene kontrollerer 90 prosent av all trafikk og kontakt på internett, så har mistet retten til å kalle seg «private» firmaer som kan gjøre hva de vil med brukerne sine. De eneste som fremdeles klamrer seg fast til dette argumentet tilhører selv det ytre venstre og har ingen interesse av ytringsfrihet og felles plattformer for alle, men kun å skape sitt eget totalitære samfunn der alle marsjerer i takt.

Men det slutter ikke der. Også firmaer som Paypal, Patreon og Mastercard har stengt ned sine tjenester for de samme personene. Så det er altså å regne som dobbelt straff.

Les også: Krigen om nettet – hvordan Facebook, Google og Twitter sensurerer sine brukere

Det betyr at betalingstjenester og banker nå kansellerer inngåtte avtaler og kontoer. Det neste steget etter dette vil være at telefonoperatører ikke lar deg kjøpe et abonnement eller at man ikke får lån til bolig. Til sist blir man utestengt fra matvarebutikken og apoteket fordi man «ikke betjener folk med feil meninger her».

Og det slutter faktisk ikke der heller! For på toppen av det hele så har konkurrerende kanaler på venstresiden, som CNN, Huffington Post, New York Times og Washington Post AKTIVT gått ut på sine kanaler og jobbet for å sensurere blant annet Infowars. Ja, du leste riktig. Flere store medieselskap har gått ut og sagt at de ønsker at en konkurrent skal forbys og kastes ut fra alle relevante og viktige kanaler. Det går mot alle prinsipper, moral og spilleregler som enhver avis og mediehus har.

Les også: Et innblikk i venstresidens hat og rasisme

DOBBEL STANDARD: En regel for venstresiden og en for resten. Den rasistiske journalisten Sarah Jeong har skrevet titalls svært grove og rasistiske meldinger på Twitter de siste årene. Nylig ble hun ansatt av New York Times og fikk det blå verifikasjonsmerket av Twitter. Hennes rasistiske meldinger ligger fremdeles ute på plattformen. (Skjermbilde/Twitter).

Mer antidemokratisk får man ikke blitt. Og slik er det i Norge også om man skulle tro noe annet. Frieord fikk sin Youtube-kanal fjernet over natten etter en rapporteringskampanje fra venstresiden. Mange titalls videoer og over en million treff borte uten mulighet for å stoppe det eller redde innholdet. Vi publiserte videoer som var tilgjengelige på andre store mediekanaler, men fordi vi «fokuserer feil» på sakene og ser nyhetene fra et annet perspektiv, så ble videoene ansett som «støtende for enkelte brukere».

Det gjelder å tenke gjennom det som nå skjer hele veien ut og ikke stoppe ved «Jo, men hvis man skriver noe noen ikke liker….» Og vi presiserer igjen; folk som fremdeles er enige i en slik utvikling er de som selv har totalitære og udemokratiske motiv og ikke er interessert i et åpent og inkluderende samfunn.

For det betyr at man må konkurrere på like vilkår og høre ting man ikke liker. Og du har ennå til gode å høre noen i sentrum/høyre og nasjonalkonservativ politikk og medier ytre seg slik om sine politiske meningsmotstandere. Husk igjen, INGEN av de som er nevnt i denne artikkelen har brutt sine lands lover eller er dømt i retten for noe de har sagt. Det eneste de har gjort er å si og ytre seg på en måte som venstresiden ikke liker eller enige i. Og det var nok til at de mistet retten til å gjøre det.

Hvor befinner du deg?

Les også: Hvordan Facebook skal hjelpe den venstreorienterte svenske regjeringen