Svært ubehagelige og farlige kommentarer har blitt filmet og lagt ut på nettet, der man kan se og høre to av toppsjefene innen statsstøttet media rett ut anklager presidenten i USA for å være psykopat og de som valgte ham inn som potensielle mordere.

Les også: NRK skal kvotere inn ikke-vestlige innvandrere i hver tredje stilling

Kringkastingsrådets sjef Per Edgar Kokkvold:

Nå vil jeg si at det vil være underlig om NRK hadde spilt en helt nøytral rolle i denne presidentvalgkampen. Og Mitt Romney har gått lenger enn kanskje noen annen, at Trump er uegnet til å lede en stor nasjon. Med en lik karakter som andre mennesker som har ført andre nasjoner ut i elendighet. Trump er en person som jeg vil kalle ikke bare en vulgærianer, men noe som vel mange også med et faglig uttrykk vil kalle psykopater.

(Spørsmål fra panelet) Sa du at NRK ikke skulle spille en nøytral rolle?

Nei, altså jeg mener at det må være lov til å være mer kritisk mot Trump, altså noe amerikanske medier også har vært. Hvor man i en helt annen grad har spurt om dette er en person som egner seg som nasjonal leder. Barack Obama fikk 66 millioner stemmer forrige gang, Mitt Romney fikk 61. Trump får antagelig 50 millioner. Og blant disse 50 millionene er det mange mennesker som kan finne på litt av hvert. De har blitt direkte oppfordret til å – eller indirekte har blitt oppfordret til å – ta livet av Hillary Clinton.

Kringkastingsjef Thor Gjermund Eriksen (Tidligere Sosialistisk Venstreparti):

Med fare for å starte diskusjonen, så er det jo sånn at det er jo noen ting i verden som er rett og noe som er galt. Og vår oppgave som jeg er veldig opptatt av å overholde er at vi skal styrke demokratiet, vi skal styrke integrasjonen, vi skal være limet i samfunnet, vi skal jobbe for aksept av mangfoldet og forskjellighet.

Les også: Tok feil om både Brexit og Trump – norske mediers kollektive selvmord

Uttalelsene fra de to toppsjefene innen statsstøttet og lisenspengefinansiert nyhetsformidling er like spektakulære som de er løgnfulle.

Donald Trump fikk 63 millioner stemmer, og vant valgmannskollegiet (Electoral vote) med svært klar margin, med 302 mot 232. Hillary Clinton fikk flere faktiske stemmer, fra svært tallrike stater som California og New York, men tapte altså betydelig flere stater til Trump.

Les også: Norske journalister avslørt: Ekstrem skjev dekning av flyktningkrisen

Les også: Venstrevolden – når skal media og venstresiden ta ansvaret for rasisme, opptøyene og volden?

Etter Trumps valgseier, var det imidlertid ikke Trumps velgere og tilhengere som gikk amok i gatene, brant ned bygninger og biler, samt angrep butikker, restauranter og uskyldige mennesker. Det var det Hillarys velgere som gjorde.

Det har ikke vært Trumps velgere som har skutt senatorer og angrepet politikere i sine hjem. Det var det Hillarys velgere som gjorde.

Les også: Se bildene og videoene av opptøyene, angrepene og volden i USA etter at Hillary tapte

Les også: Hillary-tilhenger amok med våpen – skjøt senator og tre andre under baseballkamp

Å berettige sin politiske slagside mot Trump gjennom NRKs nyhetsdekning med at «amerikanske medier» også har angrepet Trump, sier at man rett og slett ikke forstår formålet med å formidle nyheter og jobben sin som en journalist. Det er en uttalelse som bør få opp rullgardina hos de fleste oppegående og politisk interesserte mennesker i Norge, og føre til det langt etterspurte folkekravet om at lisensavgiften fjernes og legges død.

Les også: Amerikansk TV-selskap løy om Trump på direkten – stjernereporter suspendert

Les også: SVT-reportasje om Trumps valgseier så grov og løgnfull at den ble dømt av kringkastingsrådet

NRK har med disse uttalelsene i videoen også vist at de ikke er objektive nyhetsformidlere, men at de er politisk engasjerte og har klare mål, som store deler av befolkningen ikke deler med dem.

Frieord har ved flere anledninger skrevet om hvordan norske medier, journalister og redaktører er svært rødgrønne i sin politiske ideologi og hvordan dette farger store deler av nyhetsformidlingen i Norge.

Ikke noe bekrefter dette mer enn  videoen øverst i artikkelen.

Publisert av Alexander Halvorsen

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.