Willie Dille var en regjeringspolitiker for det nasjonalkonservative Frihetspartiet i perioden 2010 – 2012, før hun returnerte til en stilling som bystyrerepresentant i sin hjemby Hag.

Partilederen for Frihetspartiet, Geert Wilders, lever med døgnkontinuerlig politibeskyttelse for sin kritikk av islam.

En partikollega av Dille, Karen Gerbrands sa at «Dille ikke lenger orket å leve med hva som skjedde med henne og de reaksjonene hun fikk», og bekreftet at partikollegaen tok selvmord.

I videoen som Dille la ut bekrefter hun hvordan en muslimsk voldtektsgjeng krevde at hun var taus i bystyremøter og politiske debatter og hvordan hun nylig hadde fått drapstrusler fra muslimer i byen.

Vi vil snart kutte strupen din og la deg blø ut, var en av de rasistiske og hatefulle meldingene hun fikk fra det muslimske miljøet i byen.

Den kvinnelige kristne politikeren virker urolig og nervøs i videoen hvor hun også forteller om hvordan hun ble voldtatt:

Jeg vil bare at verden skal vite sannheten. Den 15. mars i 2017 ble jeg kidnappet, mishandlet og voldtatt av en gruppe muslimer fordi de ville at jeg skulle holde munnen min i bystyret i Haag.

DØD: Willie Dille (54) tok livet sitt etter å ha blitt gjengvoldtatt av muslimer. Muslimene ønsket å straffe politikeren fordi hun var imot den muslimske innvandringen til Nederland. (Foto: Privat).

Den samme dagen var det politisk valg.

Etter at voldtekten fant sted så sa jeg ikke noe om det til noen. Jeg bare utførte jobben min som vanlig dagen etterpå.

Hun påstår videre at hun ville forlate politikken fordi hun var redd for at noen skulle skade barna hennes.

Jeg kan ikke leve med det. De liker ikke kvinner i det hele tatt. De liker meg ikke i det hele tatt. Derfor har jeg besluttet meg for å slutte, sier Willie Dille i videoen.

Videoen ble fjernet kort tid etter at den ble lagt ut på nettet. Politiet i byen fortalte lokale medier dagen etter selvmordet at de har vært i kontakt med Dille som følge av voldtekten, selv om hun ikke følte at hun offisielt kunne anmelde voldtekten, noe mange voldtektsofre sliter med.

En talsperson for politiet, HIlde Vijverberg fortalte følgende til den nederlandske avisen Algemeen Dagblad (AD):

Det var snakk om en voldtekt. Vi tilbød å hjelpe henne og sa vi trenger en offisiell klage og konkrete bevis for å starte en etterforskning. Men hun ville ikke anmelde og vi fikk ikke nok bevis for å starte en etterforskning.

Den kvinnelige politikerens ektemann, Caspar Reedijk sier han ikke tviler på hennes historie.

Voldtekten fant sted, vi er sikre på at det er sannheten.

VIDEO: Willie Dille så nervøs ut i videoen hun lagde rett før selvmordet. Den nederlandske politikeren valgte å ikke anmelde hendelsen av frykt for represalier mot hennes barn og familie. (Skjermbilde/Facebook).

Dilles bestevenn, Linda, som sier hun være anonym, forteller til den samme avisen at hennes venn «ikke var syk eller forvirret, jeg hadde kontakt med henne daglig».

Hennes ektemann og andre som kjente henne ville ikke tvilt et sekund på hennes historie, sier Linda.

Vennen sier hun vet hvorfor Dille ikke ønsket å anmelde voldtekten, men at det ikke er hennes plass å avsløre grunnen.

Vennen kommenterer også de hatefulle meldingene på sosiale medier etter Dilles grufulle død, fordi Dille ‘var den søteste og mest hjelpsomme kvinnen jeg vet om’.

Partileder Geert Wilders kom med en offentlig uttalelse og sa han var sjokkert over Dilles død og at hun ville bli savnet «dypt».