Muslimsk ektemann drepte sin 9 år gamle kone

En grusom historie kommer nå ut av det muslimske landet Afghanistan, hvor en ni år gammel jente ble funnet drept sist søndag kveld. Jenta skal ha vært giftet bort da hun var syv til en 35 år gammel mann som gjeldsbetaling fra hennes familie til drapsmannen.

Guvernøren i Qads-distriktet der drapet fant sted, Naqibullah Amini, samt en ikke-statlig organisasjon har bekreftet drapet til den venstreorienterte britiske avisen Guardian.

Ifølge lokal afghanske nyhetskilder skal den 9 år gamle jenta ved navn Samia, ha blitt «giftet bort» til den påståtte drapsmannen, 35-åringen Sharafuddin, da hun bare var 7 år gammel som en gjeldsbetaling – på arabisk kalt baad.

VIDEO: Norske muslimer støtter steining av utro kvinner

Ifølge guvernøren har drapsmannen rømt fra området og jaktes nå av politiet.

Den drepte jentas far er pågrepet av politiet for å ha tvunget sin datter til å gifte seg med mannen.

Organisasjonen «Humanitarian Assistance for the Women and Children of Afghanistan», som driver et kvinnesenter i hovedstaden Kabul, bekrefter også at drapet på jenta har funnet sted.

Les også: Barnebrud (11) kysser hånden til sin nye ektemann (41)

KANDANAK: Området der den niårige jenta ble drept ligger sør-vest i Afghanistan, ikke langt fra grensen til Iran. (Skjermbilde/Google Maps).

Les også: Lot datteren dø – for ærens skyld

Jentas far hevder han ga bort datteren som baad for å slette et krav mellom faren og jentas ektemann. Prisen skal ha vært 13.500 dollar, eller ca. 110.000 norske kroner.

Saken er fremdeles under etterforskning men Guardian skriver i sin artikkel at tilfellet Samia ikke er unikt og at hundrevis av jenter blir mishandlet og i verste fall drept hver dag i det dypt islamske landet.

Les også: Rødgrønne partier i Sverige vil godkjenne barneekteskap og flerkoneri

Ifølge Afghansk lov er det ikke lov å gifte bort barn, men dette skjer allikevel da loven ikke følges av innbyggerne.

Også gutter er utsatt for tvangsgifte om enn ikke i like omfattende grad som jenter, skriver avisen videre.

En rapport fra Unicef viser at 42 prosent av husholdningene i landet hadde minst ett familiemedlem som var giftet bort før de fylte 18 år.

Les også: Muslimsk 19 år gammel jente dømt til døden av eldrerådet etter å ha blitt voldtatt

Afghanistans minister for arbeid, sosiale saker, martyrer og handikappede, Faizullah Zaki, skrev i forordet til Unicef-rapporten at den kontinuerlige praksisen med barnegifte i Afghanistan er «et forferdelig overgrep mot menneskerettighetene som raner barna på deres utdannelse, helse og barndom».

Les også: «Informasjon til deg som er gift med et barn» – svenske myndigheter i hardt vær