AVSLØRING. Nettet fanger heter det, på godt og vondt. Venstresiden blir stadig avslørt i rasisme, hat og oppfordring til vold mot annerledestenkende. Frieord har i den siste ukens føljetong Frieord ser på venstrehatet avslørt hvordan den politiske venstresiden er nedsyltet i antisemittisme og rasisme. De to første delene kan du lese her:

En av de mest vokale og fremtredende politikerne i Oslo er Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan. Sultan er også rådgiver med ansvar for kartlegging av høyreekstreme miljøer i den statsstøttede venstreekstreme organisasjonen Antirasistisk Senter og tidligere leder for Islamsk Råd.

Sultan har også vært MDGs kandidat for ordfører i Oslo, noe han mislykkes med.

Den siste tiden har den nystartede nettavisen Resett satt sammenheng ved den ekstreme venstre- og høyresiden og deres bruk av trusler, utpressing og fysisk vold. Frieord har også forfattet en rekke omfattende og avslørende artikler på nettopp dette temaet.

Under en Twitter-debatt i går kommenterte Frieord hvordan nettopp Shoaib Sultan og Antirasistisk Senter har bidratt til en mer polariserende debatt i Norge. Organisasjones ledere har blant annet delt scener med voldelige blitzere, deltatt i politiske demonstrasjoner hvor mennesker har blitt overfalt og skadet, og har gitt rom for skribenter på hjemmesiden sin som har oppfordret til bruk av syreangrep mot politiske meningsmotstandere under konferanser i Oslo. Man har også tette bånd til de venstreekstreme nettverkene i Norge som støtter og har møtt ekstreme islamske grupper i de palestinske selvstyreområdene.

Antirasistisk Senters organisasjonsmodell er bygd opp etter den løgnaktige påstanden om at nordmenn er rasister og den norske staten bedriver systematisk rasisme mot mørkhudede og muslimske mennesker. Man setter stadig ut i live falske narrativer om hat, fremmedfrykt og islamofobi og søker deretter etter mennesker som oppfatter seg som ofre for dette.

Under Twitter-debatten kom Sultan med følgende kommentar til Frieords påstand:

Frieord dykket da ned i arkivet vårt og hentet frem et par bilder og artikler som avslører Sultan som en løgner. Vi har bilder av tidligere leder Kari Helene Partapouli som deler scene med den dømte voldsaktivisten og blitzeren Stein Lillevolden. Vi har også skjermbilder av Tweets fra den offentlige Twitter-kontoen til ARS, der man leter etter mennesker som har blitt stoppet av politiet og man spør: «Tror du dette har noe å gjøre med hudfargen din?», for i den kontekst lage en sak og hisse opp allmennheten. En svært farlig og rasistisk fremgang som kan skape store etniske og religiøse problemer i det norske samfunnet i lang tid fremover.

Alt dette for å gi belegg for sin eksistens og millionstøtte fra norske skattebetalere ved å se spøkelser på høylys dag.

Snart ett døgn etter at Frieord la frem bevisene som avkrefter Sultans påstander har vi ennå ikke mottatt noe svar eller tilbakemelding fra rådgiveren i Antirasistisk Senter.

Relatert: