OBS: Saken er oppdatert klokken 13.23. Se nederst i artikkelen.

Sverigedemokraterna (SD) kjemper mot Socialdemokraterna (S) om å være Sveriges største parti før valget denne høsten i vårt naboland.

I den forbindelse lagde SD en kampanjefilm der de belyste S sin mørke historiske fortid, med koblinger til nazismen under andre verdenskrig, samt raseideologi som blant annet forbød den svenske germanske rasen å «raseblande seg med bastardraser som slavere, mongoler og jøder». I filmen belyses det også at svenske storaviser som Aftonbladet var med på Socialdemokraternas politisk linje og publiserte mange artikler om rasebiologi og varme omtaler av nazismen.

Filmen som kun fikk være oppe i 48 timer fikk på den korte tiden svært mange treff og ble sett over 200.000 ganger før Youtube fjernet den. Den ble lastet opp igjen på nye Youtube-kanaler, men ifølge svenske nettbrukere så ble også denne slettet kort tid etterpå.

Filmen heter «Ett folk. Ett parti», og var svært profesjonelt laget. Den belyste Socialdemokraternas såkalte «mørke historie» med koblinger til nazi-Tyskland, medisinske eksperiment på uskyldige mennesker, rasebiologi, antisemittisme og andre eksempler.

Vinneren skriver historien, heter det og under 1900-tallet har Socialdemokraterna vært vinnerne og de har lykkes veldig bra med å skjule sine rasistiske meninger og systematiske overgrep. Mange kjenner ikke til på hvilket politisk ideologisk grunnlag partiet står. Slik kan det ikke fortsette å være, skriver SDs partiavis Samtiden om sin dokumentar.

På sosiale medier skriver brukere at Youtubes sensur minner mye om tilstandene i stater som Kina og Nord-Korea der myndighetene styrer all informasjon og har presset de store sosiale mediene til å innføre sensur-filtre slik at innbyggerne ikke kan ta del i «feil informasjon».

Socialdemokraterna på sin har i åresvis omtalt Sverigedemokraterna som et parti med «nazistiske røtter», noe de ikke har blitt sensurert på og som de aktivt har brukt i valgkamper, taler, møter og TV-debatter. Når SD nå ønsker å belyse S sin egen bakgrunn i hat-ideologien, så ønsker man imidlertid å sensurere informasjonen.

Socialdemokraternas søsterparti i Norge, Arbeiderpartiet, hadde på sin side sitt grunnlag i marxismen og kommunismen fra revolusjonen i Russland på begynnelsen av 1900-tallet. Det virker som om begge partienes røtter i totale ideologier, med massemord, terror og dikatur er det som kjennetegner og bringer dem sammen.

Svenske myndigheter møtte «Universets herrer»

For bare kort tid siden hadde den rødgrønne koalisjonsregjeringen – kalt «Syvkløveren» – ett møte med blant annet Youtube, Google, Twitter og Facebook, der man krevde at selskapene «skjerper sine rutiner og må bli bedre på å slette «hat». Facebook lovte også at man skal stoppe anonyme annonsører som kan påvirke det svenske valget «negativt».

Det virker som om de gigantiske sosiale nettverkene – i USA omtalt som «Universets herrer» – har tatt oppgaven alvorlig og nå jobber for å sensurere konservative og nasjonalvennlige partier og politikk i Sverige.

OPPDATERT:

Det har på formiddagen i dag kommet ut informasjon om at Youtube har akseptert videoen og at den tilbake på deres plattform. Filmen har fått enorm oppmerksomhet på sosiale medier og nettforum etter at Youtube fjernet den. Den ble lastet opp på hundrevis av ulike private Youtube-kontoer, samt som torrent på fildelingstjenester og skal ha hatt som mange som 1000 unike delere.

Sverigedemokraterna skriver nå på sin offisielle Twitter-profil at de ønsker en redegjørelse fra Youtube på hvorfor filmen ble sensurert.