Nigel Farage er en kjent fargeklatt i den britiske og europeiske politikken. Hans taler og elegante tirader mot EU-lederne i Brussel har gått viralt på sosiale medier.

Han var også lederen for uavhengighetspartiet, UKIP, (United Kingdom Independence Party), da Storbritannia valgte å trekke seg ut av EU. En avgjørelse som sjokkerte Europa. Hans folkelige fremtoning, skarpe tunge og klare standpunkter ga ham de nødvendige stemmene i folkevalget i 2016. Det samme året Trump vant i USA.

Les også: Krigen om nettet – hvordan Facebook, Twitter og Google sensurerer sine brukere

Les også: Facebook ansetter venstregrupper for å sortere vekk «falske nyheter»

Dette har ført til at de sosiale mediene har satt i gang kraftige kampanjer for å stoppe nasjonale og konservative stemmer på sosiale medier, medier som får ansvaret for nettopp denne politiske bølgen som har gitt Vesten et mer nasjonalistisk og uavhengig preg. I Polen, Ungarn, Sverige, Norge, Finland, Belgia, Nederland, Storbritannia, Tyskland, Italia, Ungarn, Slovakia, Tsjekkia og Frankrike har nasjonalkonservative og kristne partier gått kraftig frem, og i mange tilfeller tatt makten.

Ofte gjennom store og fungerende kampanjer på nettet. Youtube, Facebook og Twitter har blitt brukt med stor suksess for å nå ut til massene. Profesjonelle videoer, politiske kampanjer, podcaster og høy kvalitet på fremføringen har skremt vettet av den etablerte venstresiden. 

Les også: Facebook ønsker å sensurere innvandringskritiske innlegg

Både Youtube, Facebook, Google og Twitter eies og drives av venstreorienterte politiske aktivister. Disse har nå gått til verks med å utestenge, sensurere og forhindre at nasjonalkonservative og alternative kanaler skal få bruke deres plattformer. Vi her på Frieord opplevde dette for to måneder siden da vår Youtube-kanal med titalls videoer og over en million treff ble tatt ned for «brudd på reglementet». Det var ingen forklaring på hvilken konkrete regel og klagen ble avvist. Det kan føles veldig urettferdig og skape usikkerhet hos de som bruker sosiale medier, da det ikke virker som om det finnes ett enkelt regelverk alle kan følge.

Les også: 64-årig svensk mann dømt i retten for å ha publisert satirebilde om islam på Facebook

Det er det Nigel Farage nå setter søkelys på i det Storbritannia forbereder seg til å gå ut av EU. Farage har selv møtt Facebook-sjef Mark Zuckerberg og skal ha fortalt ham: «Du er nå en utgiver, og som en utgiver er du ansvarlig for innholdet som du publiserer i ditt navn. Dere bør reklassifisere dere som en utgiver og holdt ansvarlige».

VIDEO: Se Twitter-sjefen Jack Dorsey avsløres under offentlig høring

VIDEO: Twitter-sjef innrømmer: «Vi er venstreorienterte»

Dette da de store sosiale mediene sier de er uavhengige og ikke har ansvar for innholdet. Men når de har begynt å sensurere enkelte meninger og uttalelser, så mister de retten til å holde på denne definisjonen. Og det åpner for at brukerne kan saksøke dem.

Farage fortsatte:

 – En av grunnene at så få politikere tør å snakke om betente temaer (Innvandring, kjønn, likestilling red. anm.) er at man kan bli utestengt. Jeg er ikke redd for å bli utestengt, de vil ikke utestenge meg, jeg er ikke en ekstremist. Jeg har aldri vært en ekstremist.

Les også: Populær afroamerikansk kvinne-duo sensurert av Facebook – «farlige for nettsamfunnet»

SENSURERT: Den morsomme og fargerike afroamerikanske duoen «Diamond and Silk» har opplevd at Facebook og andre sosiale medier har satt begrensninger på deres innhold. (Skjembilde/Youtube).

Tilstede under talen var også den kjente Youtuberen Paul Joseph Watson. Watsons videoer blir sett og spredt av millioner hver uke. Han forteller at han har fått beskjed av ansatte hos Twitter at hvis han lenker til en direktesending eller kun en video av Alex Jones (Watson er redaktør for Inforwars, som drives av Alex Jones, red.anm.), så vil han bli utestengt permanent. Hans konto vil rett og slett bare bli fjernet. Tusenvis av timer med innhold, titusenvis av kommentarer, likes og delinger borte. Helt uten videre.

 – Jeg må trå veldig varsomt, jeg selvsensurerer, noe som er hele poenget. Dette har som effekt at jeg må sensurere meg selv for ikke å bli utestengt, sier Watson.

Paul Joseph Watson nærmer seg en million følgere på Twitter, så det sier seg selv at selskapet frykter hans politiske stemme og mulige rekkevidde til politisk likesinnede.

Les også: Se hatet fra venstresiden som får lov å spres på sosiale medier