«Uegnet og støtende» – Youtube sensurerte offisiell video fra polske myndigheter

SENSUR

Polske myndigheter har laget og lagt ut en video på sin offisielle Youtube-kanal. Kort tid etter ble videoen fjernet fra alle søkemotorer og strippet for alle muligheter å kommentere, like eller dele den. Se den her på Frieord og se om du synes den fortjente en slik behandling.

Det polske innenriksdepartementets film om den tredje verden og innvandringens negative effekter på Europa ble for mye for Youtube. Nett-giganten har klassifisert videoen som «støtende» og kraftig begrenset spredningen av den.

I den dramatiske informasjonsfilmen forteller polske myndigheter om hvordan «den største masseinnvandringen» noensinne har berørt Europa de siste årene.

Regjeringen berømmer seg selv med å ha stoppet den forrige regjeringens «skadelige beslutning» om å slippe inn «innvandrere fra Midtøsten og Nord-Afrika» til Polen, og  med det ha kjempet mot EUs forsøk på innføre påtvugne asylkvoter for medlemslandene.

Vi var de første som sa at ikke alle innvandrere er flyktninger og at kun et fåtall flykter fra krig og terror. Våre forutsetninger har blitt sannhet, forteller kommentatoren i filmen.

Videoen knytter også de siste årenes terrorangrep til den store asylbølgen fra den tredje verden.

Problemet er koblet til det som Vesten og Europa har kjempet mot i tiår. En politikk som bygger på flerkulturen og politisk korrekthet, sier innenriksminister Mariusz Blaszczak i filmen.

Budskapet ble tydeligvis for sterkt for Youtube, som har flagget filmen som «støtende» og begrenset spredningen. Videoer som får denne statusen på Youtube får man foreksempel ikke kommentere, kommer ikke opp som forslag når man ser på andre filmer og får heler ikke ha annonser.

Youtube har også lagt inne en advarsel under den polske regjeringens film, der det fremgår at den «inneholder materiale som kan være uegnet og støtende for visse seere».

Den svenske Youtube-profilen «En Arg Blatte Talar», har reager kraftig på sensuren og lastet opp filmen på sin kanal med egne kommentarer. Han konstaterer at den polske videoen har havnet i «Youtubes Gulag».

Jeg synes at det er helt sinnsykt å sensurere en hel regjering, som Youtube har gjort, sier han.