FRANKRIKE: President Macron til muslimsk kvinne: «Reis hjem!»

DAGENS VIDEO

Den franske presidenten, Emmanuel Macron, var ute i forbindelse med et veldedig arrangement da han kom i snakk med en muslimsk kvinne ikledd hijab fra Marokko.

Hvis du ikke er i fare, så burde du reise hjem til ditt land, sa den franske presidenten Emmanuel Macron til en asylsøker fra Marokko.

Jeg kan ikke gi franske papirer til alle, hvordan ellers skal jeg forholde meg til alle menneskene som allerede er her og ikke kan finne arbeide?

Da den muslimske kvinnen sa at henne mor og far bodde i Frankrike, så svarte Macron at «Frankrike tar vare på sine innbyggere og du kan besøke dem jevnlig, hvis du vil».

Vi tar vår del av ansvaret, men vi kan ikke ta imot alle ulykkelige mennesker fra verden, sa Macron.

Uttalelsene kom den 21. november denne måneden i forbindelse med et veldedighetsarrangement, og har fått blandet mottakelse.

Istedenfor å gi henne en sjanse til å vise hva hun er god for gjennom utdannelse eller sine evner, så bare avbryter han henne, sier en på sosiale medier.

En annen er imidlertid enig med Macron:

Hva er problemet med hva han sa? Han sa at hennes foreldre vil bli tatt vare på. Det er ingen krig eller noen annet der hun kommer fra, så hvorfor kan hun ikke reise hjem?