DAGENS VIDEOER: Rasistisk vold, debatt om islam og muslimsk jihad i Jerusalem

VIDEO 1:

Først ut er en video som viser hvordan en gruppe afroamerikanere uten grunn og med rasistiske motiv går løs på en gruppe unge hvite gutter. De hvite guttene er der for å ha en hyggelig stund sammen i skoleferien, da de blir truet, spyttet på og brutalt mishandlet av den ikke-hvite gjengen. Hendelsen fant sted i Quincy, Massachusetts.

VIDEO 2:

En mann i Dallas, Texas, ba en gruppe afroamerikanere om å ikke røyke marijuana inne på toget. Det førte til at samtlige i gjengen, inkludert kvinnene, startet et svært brutalt og voldelig angrep på trebarnsfaren. Ikke engang da mannen lå på bakken utenfor toget ga gjengen seg. En kvinne tok sågar et skateboard og slo ham i hodet med det, noe som førte til at han mistet bevisstheten.

VIDEO 3:

Maryam Namazie, en eks-muslim, holder en tale for en forsamling på Goldsmith University i London. På første rad i salen sitter medlemmer av en muslimsk forening på universitetet som ler da hun forteller om drap og drapstrusler. De forstyrrer også hennes fremføring. (Full video av talen kan du finne HER).

VIDEO 4:

I juli oppstod det større protester og opptøyer i Jerusalem, nær tempelhøyden, og skal ha kommet som følge av installasjonen av metalldetektorer ved inngangen til Jerusalems gamleby. Palestinerne skal ha vært så aggressive og voldelige at to personer ble drept og flere skadet som følge av tumultene.

VIDEO 5:

Til slutt legger vi til et humor-innslag laget av den tyske allmennkringkasteren ADR, som viser hvordan hvite og blonde mennesker betraktes som utdøende og boende på reservat. Man anser også det å være hvit og blond for å være det samme som «nazist». Kanalen som har laget programmet er tilgjengelig i alle tyske husstander og mottar offentlig støtte. Programmet som filmen ble laget for har sin målgruppe blant 14-29-åringer.