DAGENS BILDE: Saudi-Arabia tillater kvinner å kjøre bil

OPPDATERT klokken 20:31. Se nederst.

Et land som bryter alt av lover og regler for demokrati og menneskelige rettigheter bør boikottes og fryses ut av alle nasjoner. Kanskje tilogmed bombes.

Men Saudi-Arabia har på en eller annen måte unnsluppet både sanksjoner, boikotter og krav fra verdenssamfunnet. Man har faktisk tvert i mot vært på alle gjestelister og invitasjoner fra Nobelsfester i Sverige, til å motta statsbesøk fra både EU og USA.

LOV Å KJØRE BIL: Et av verdens verste diktatur-stater har nå tillatt kvinner å kjøre bil. De får allikevel ikke lov til å gå ut alene eller snakke med fremmede menn. Eller leie seg en leilighet. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Dette til tross for at man stadig henretter kvinner og barn, ikke sjelden med sverd midt i gatetrafikk. Man tillater ingen andre religioner enn islam å utøves i landet. Skulle noen forsøke å preke om kristendommen eller bygge en kirke, så vil døden vente. Saudi-Arabia er også med og bomber og dreper sivile i naboland som Yemen.

Forfattere, journalister og selv nobelprisvinnere blir fengslet, torturert, pisket offentlig og i enkelte tilfeller henrettet.

Det rapporteres om stadige overgrep mot utenlandske arbeidere og minoriteter. Blant annet slaveri av kvinner. Ikke sjelden blir disse utsatt for vold og tortur uten at overgriperne blir stilt til ansvar. Det finnes utallige videoer av disse hendelsene på sosiale nettverk for de som har mage til å søke seg dit.

Saudi-Arabiske kvinner har ikke lov til å ha kjærester eller å ha sex utenom ekteskap. Homofili er forbudt. Kvinner får ikke lov å gå alene, snakke med fremmede eller leie seg en leilighet. Jenter får ikke bedrive organisert idrett.

Allikevel fikk Saudi-Arabia nylig en plass ved FNs menneskrettighetsråd.

Sør-Afrika ble boikottet og Serbia ble bombet av FN og verdenssamfunnet for sine brudd på menneskerettighetene. Men Saudi-Arabia får den røde løperen og varme håndtrykk av vestlige ledere for betydelig verre overgrep.

Ingen internasjonale artister som Madonna eller skuespillere har boikottet eller gått ut offentlig mot menneskerettighetsbruddene i arabiske nasjoner. Faktisk spilte Madonna en konsert i De forente arabiske emirater som ikke er mange steg bak Saudi-Arabia når det gjelder kvinneundertrykkelse. Trump derimot, der går grensa for det aldrende feminist-ikonet. (Sterk ironi).

Norske myndigheter har heller ingen problemer med å smile og pleie sitt vennskap med diktatur-staten. 3.9 milliarder kroner har Norge investert av oljefondet i Saudi-Arabia. Og våpen selger vi til dem for milliarder. Våpen som dreper sivile og uskyldige.

Det er lov å spørre seg hvorfor.

OPPDATERT:

En oppmerksom leser har sendt inn en oppfølging på saken.

Skrevet av

Alexander Halvorsen

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.