Southern Poverty Law Center, Hope Not Hate, Expo og Antirasistisk Senter her hjemme er organisasjoner som lever av å se spøkelser på høylys dag. Og de lever svært godt. Så godt at det faktisk er en milliardindustri på verdensbasis. Ideologien og filosofien er å skape et klima hvor ulike «svake» grupper blir fortalt at «samfunnet» og «majoritetsbefolkningen» utsetter dem for diskriminering som følge av deres minoritetsstatus.

Man ønsker å kategorisere og opprette grupper av etnisiteter/kjønn/religioner som deretter settes opp mot hverandre via falske påstander og ryktespredning. Deretter kan man tjene seg rik på konflikten ved å si at man «jobber mot» disse konfliktene. Dette er modus operandi for blant annet Antirasistisk Senter som de tjener titalls millioner kroner på årlig. Og her har vi lagt ut eksempel på hvordan de gjør dette.

Du kan lese to nylige saker som gjør at Antirasistisk Senter ved leder Rune Berglund Steen nå forsøker å profittere på påståtte etniske gnisninger i Norge, her og her.

LEVER GODT AV KONFLIKT: Antirasistisk Senters leder, Rune Berglund Steen, fisker i grumsete vann når han ønsker å skape et bilde av Norge som et land hvor politiet stopper mennesker på bakgrunn av sin etnisitet eller hudfarge. Politiet har tilbakevist dette på det sterkeste, men Steen ønsker allikevel å skape splid og potensielt farlige situasjoner mellom ordensmakten og ikke-vestlige mennesker i Norge, ved å hisse opp stemningen i det offentlige. Berglund Steen har imidlertid en god grunn til sin handling, det er levebrødet hans. (Foto: Wikimedia Commons).

Frieord har ved flere anledninger avslørt Antirasistisk Senter og leder Rune Berglund Steen i å dikte opp rasisme eller komme med usanne påstander. Du kan lese om disse her:

Relatert: