DAGENS BILDE: Holmlia senter på en søndag i februar – bevæpnet politi og kommandosentral

BEVÆPNET POLITI: Etter skyeepisoden på onsdag denne uken har politiet dukket opp med bevæpnet politi synlig i nærområdet der hendelsen fant sted. Disse tre politibilene står utenfor Holmlia senter. (Foto: Frieord.no).
DAGENS BILDE

Det svært flerkulturelle boligstrøket Holmlia har opplevd ikke mindre enn to skuddepisoder det siste halve året. Hver gang har mennesker blitt skutt midt blant boligblokker, nærbutikker, skoler og barnehager. Nå står bevæpnet politi ved Holmlia senter for andre gang og skal skape trygghet for innbyggerne.

Det var på onsdag kveld denne uken at en person ble skutt med pistol midt i et tettbebygget boligstrøk på Holmlia i Oslo.

Mannen ble raskt behandlet av ambulanse og skal være utenfor livsfare.

Les også: Ny skyteepisode på Holmlia – skuddskadet mann behandlet av ambulanse

Politiet har i ettertid holdt pressekonferanse om saken og innrømmet at det var et oppgjør i det kriminelle narkotikamiljøet i hovedstaden. Ord og betegnelser som «gjenger» og «revir» ble hyppig gjengitt i hovedstadspressen.

Frieord skrev imidlertid en kommentar kort tid etterpå hvor det ble påpekt at dette så og si eksklusivt dreier seg om ikke-vestlige og etterkommere at ikke-vestlige og muslimske innvandrere som kriger om å etablere sine kriminelle miljøer i Oslo.

Les også: Kommentar – hvorfor forteller dere ikke sannheten NRK?

Bobilen på bildet er politiets «rullende kontor», fullt utstyrt med moderne data og kommunikasjonssystem, samt de hjelpemidler man måtte trenge ute i feltet.

Herfra kan politiet lede leteaksjoner, gjennomføre avhør, lede etterforskning eller drive informasjonsarbeid og forebyggende arbeid.